25 May 2011

bila JPA da masuk nanti.......(2)

assalamualaikum wbt..

fuhh! fuhh! fuhh! lega glerrr wey..waaaaa..semalam satu hari aku tak boleh nak access kat dashboard aku ni..nak kata line tade, tak jugak..bukak video kat yt laju je loading..tapi yang herannye, tak boleh nak bukak blog..hua3..thank God! nasib baik ary ni dapat bukak..hehe..

so, today i would like to continue the story of my previous entry..but now with the different and another options..hehe..now aku nak cter pulak pasal food yang aku baru nak explore, baru nak rasa and jugak food yang aku selalu dah makan..tapi rasa nak makan lagi..hehe..well,,here it goes....



  • KFC! it's finger lickin' good! hehe..ni memang feveret aku ngan family aku..hihi..sebab ktorang semua dibesarkan dengan kfc la senang cter..sampai laa ni pun still KFC..dapat result bagus, ayah blanje KFC..dapat nombor 1, ayah blanje KFC..menang pape competition, ayah blanje KFC jugak..birfthday ktorang pun celebrate kat KFC jugak..memang membesar dengan KFC laa..patut laa semua badan especially adik2 aku tu macam ayam kfc..except aku laa..yang mentenn kecik..hua3..
  • ni pun sama jugak..tapi kalau keluar dengan member2, selalu laa makan mcd..what i like about mcd is their blackpepper chicken burger..tapi dah tade da..sobsss..and then aku paling sukaa fries dye..hee

  • THE SPAGHETTI FARM..hihi..first tyme aku makan ni was last year..masa aku masuk first year medic dulu..hehe..aku memang suka western food..no doubt! tapi spaghetti kat cni superb aa! paling sedap beef bolognese ngn blackpepper..hehe..harga pun berpatutan laa..affordable laa untuk student uni macam aku nih..a lot of memories yang aku da conteng kat sana with my frenz : ipan, keen n mira..:)
  • KENNY ROGERS ROASTERS..hmm..my feveret here is still blackpepper..no change! hihi..kalau side meals aku selalu amek mashed potato, cheesy macarooni n sweet corn..eh,entah laa..aku pun tatau nama food tu dala menu dye pe..tapi tu yang aku pilih laa dalam quarter meal..hihi..blackpepper dye memang superb!


  • next is SECRET RECIPE..aku tade laa selalu makan..tapi boleh laa kalau beli kek dye..sebab secret recipe ni ada dekat PPUM je pun..so,,dekat sangat! kalau after abes lecture nak pergi cucuk dwet kat atm tu,,boleh je singgah beli kek..my feveret cakes are choc indulgence, blackforest, pecan butterscotch..and 1 more, aku pun suka makan blackpepper chicken with rice dye..nyum3..


  • DOMINO'S PIZZA..actually, aku tak berkenan langsung2 dengan dominos ni taw..aku lagi prefer pizza hut..sebab lagi sedap kot..tapi..one day aku keluar ngan member2 aku..and rasa laa twisted bread dye..sedappp! credit to ian ismail..haha..
  • SEOUL GARDEN..hihi..almost a year aku duk UM ni,,tak pernah lagi jejak kaki kat situ..nampak bebenor lubuknye..haha..walaupun  selalu je lalu kalau nak pergi mid valley tu..haha..teringin nak pergi..sebab aku tengok budak2 UM ni sukaa sangat pergi sana..i wonder pe laa yang best sangat..so,,i will be there sumday..next sem perhaps..hehe..tapi make sure laa kalau nak gi sana tu,,kene biar tummy tank tu empty dulu..haha..makan buffet kan..kalau nak foods yang kita makan tu berbaloi dengan apa yang kita bayar,,so kosong2 kan laa perut tu oke..hehe..
mana laa duet tak cepat abes duk UM..ada je tempat nak pergi..haha..tak boleh duduk diam..ada je kaki tu nak pergi..hihi..so so so..jangan contohi saya..saya bukan boros..saya taw how to manage my money well..dun worry..insyaAllah..hehe..

till here then gudbye..
wassalam..



2 comments:

Ian Ismail said...

bagusla awak ni. name saya ade mrate2 tempat.

saya pon tak pernah makan seoul garden lagi. nt kte pegi eh!

juz call me ZATY! said...

wahh..awak kne kasi sy upah ni..sbb asik promote nme awk..haha..jum2..sy pun teringin..hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...