29 June 2011

jenjalan day 1..^^

assalamualaikum wbt..

hoho..apa yang boleh aku describe eh tentang hari ni? AHHAAAA..hari ni hari rabu! errr..kau jangan nak skema sangat laa nenek..semua orang pun taw hari ni hari rabu..=.="

owww..ouch! sorry..okay-okay..hari ni adalah hari gembira seronok penat mengantuk aku..haaa..see! hari yang penuh dengan macam-macam perasaan..kan kan kan? Oh, aku memang suka ada banyak-banyak perasaan ni..hehe..

first sekali is GEMBIRA! kalau rasa gembira, tepuk tangan..kalau rasa gembira tepuk tangan! heyy! *mari nyanyi sama-sama..ikot irama ye adik-adik..haha..owww..gembira sebab my bestfriend turun KL..errr..bunyi macam dia tak pernah datang KL pulak before this..my friend, so-called MAK errr..nama sebenar adalah shafiqah..(biar aku buat sesi taaruf dulu eh!)..hehe..ktorang kenal tyme dekat asasi uitm..roommate ku laa..and then build up a family..big-big family..hehe..and sekarang makin membesar kot..sebab adanyaa ahli-ahli baru..haha..dia turun dari perak utk menjenguk anak-anak yang terchenta dan juga menantu..hihi..


next is SERONOK! yeyy! seronok sebab dapat tengok wayang..haha..penat sehh queue tadi..sebab nak book tiket tapi dah terlambat..sebab ada sudden change on our jenjalan plan..hoho..so, kena laa queue tadi..nak tengok movie pun semua full..last-last kungfu panda 3D je yang okay..tapi not bad..best citer dye..hehe..ada part yang kelakar, sedih, full of spirit..haa,,complete lah! tapi biasa laa kalau tengok 3D kan kena pakai spek tu kan..pehh! keluar-keluar je wayang, pening lalat aku! bukan setakat lalat, beruk kerbau ayam itik lembu buaya panda semua laa pening!

pastu is PENAT! haa..penat kenapa? yelaa..satu hari pusing midvalley..err..ni sebab dah lama sangat tak buat aktiviti jalan-jalan ni..sebab sekarang aku duduk rumah je berhibernasi dengan bekalan makanan yang banyak..muahahaha! tadi cuma window shopping je..nak beli pun, fulus takde..sobsss..hanya mampu melihat dengan mata punya ekor je..wuuuuuuuu..

oh, sekarang is MENGANTUK! haa..kenapa aku mengantuk? sebab tadi pagi aku bangun awal untuk bersiap dan menjemput mak di KLIA..oppss..bukan bukan bukan..di KL sentral..err..okay laa tu..ada KL-KL tu..kira sama laa..cuma beza nye transport yang ada kat tempat tu je kan..hehe..and then balik pulak, naek komuter macam tin sardin kepek da haa..nasib baik laa aku ni kurus melidi je..boleh laa dorang semua himpit-himpit aku kan..duhh~ penat sangat..sebab tak dapat seat! last-last baru dapat seat..tu pun lagi satu stesen je! cehhh!

okay, then..finally pulanglaaa ke rumahku di bukit beruntung..haaa..WELCOME TO MY HOUSE, SHAFIQAH! hehe..perjalanan yang penat tapi menyeronokkan..moral of the story for today, walaupun penat..tapi bila semuanya dilakukan bersama-sama, penat akan automatically lesser..hehe..kalau aku cakap hilang kang, macam propa sangat pulak! haha..

okay..mata aku pun dah mengantuk..lagipun, kena la tidur awal..memandangkan masih ada misi lagi esok..selamat malam semua..

wassalam..

28 June 2011

alkisah bila ditinggalkan oleh si dia..

assalamualaikum wbt..

for these past few days, i don't have any idea to write on this blog..hue hue hue..but todayyy..aku ada banyak pulak idea..macam koko turun mencurah-curah ke ladang gandum gitu! HEHE..

hmm..sekarang aku nak gosip-gosip pasal alkisah bila kita ditinggalkan oleh si dia..


haaa..ambik kau! siap highlight lagi..dengan warna merah lagi..tu memang tanda AMARAN tuh! haha..okay..macam ni laa girls..apakah perasaan anda bila ditinggalkan oleh si dia? ouch! mesti heartbroken gila kan! lagi-lagi kalau korang memang betul-betul sayang dan cintan sama itu mamat..

takpe-takpe..kekecewaan tu biasa laa..takkan laa semua benda dalam hidup ni nak indah je..kena laa ada jugak pahitnya..baru laa namanya hidup..tak salah kalau kau nak heartbroken ke apa..tapi jangan sampai buat benda bodoh dah laa..

haaa..yang paling penting sekali, JANGAN MENANGIS!! DON'T CRY!! DON'T LET YOUR TEARS FALL!! JANGAN MENANGIS!! JANGAN MENANGIS!! DAN JANGAN MENANGIS!! wooo.ni memang aku pantang derr..aku memang sangat-sangat pantang kalau tengok girls menangis sebab lelaki!

maaf ye kalau kata-kata aku tu buat korang terasa..tapi ni meh cheq nak habaq mai sikit..cheq nak tanya hangpa sikit..berbaloi ka hangpa semua duk nangis sebab depa? hangpa ingat depa ni cayaq ka tengok ayaq mata hangpa? hangpa pikiaq dengan duk nangis tuh depa nak balik kat hangpa?

Dah dah dah! jangan nak bermimpi di siang hari..aku bukan apa..aku nak kasi korang semua kuat je..jangan nangis-nangis ni..tak berbaloi pun..daripada kita duk nangis pasal lelaki, kan lebih baik kalau kita menangis kerana kesalahan kita kepada Dia..

reason kenapa aku takmau girls nangis sebab lelaki is aku tak mahu dorang semua anggap kita ni lemah..terlalu ikot emosi..huhu..yelaa..kalau nak compare dari segi energy tu, memang laa girls lemah sikit dari lelaki kan,,no doubt! so, aku nak bagi tips sikit macam mana nak tangani perasaan sedih apabila sesuatu perhubungan tu terputus di tengah jalan..

1. kalau dorang tinggalkan korang, chill chill..jangan sedih! motivate diri sendiri..kalau ada jodoh, tak ke mana punya! lagipun, Allah swt dah ciptakan yang terbaik untuk kita..mungkin si dia yang tinggalkan korang tu bukanlah orangnya..

2. kalau korang sedih sangat kan yang tahap-tahap gaban tu..haa..mesti lidah korang kelu kan..tak boleh nak cakap pape..haaa..senang aje..senyum tak perlu kata apa-apa..korang senyum aje kat dorang..yelaa..senyum kan pengubat segala duka..lepas tu, kasi flying kick satu..! aiyakkkkkkk! biar lepas beban di dada..

3. tapi kalau korang sedih..tapi still boleh bercakap lagi..hmm..ni maksudnya, korang mempunyai kawalan emosi yang baik..hehe..cakap aje kat dia.."haha..takpe laa..semoga awak bahagia dengan pengganti saya"..mungkin lepas cakap macam tu, korang akan rasa better..lepaskan je laa dia dari hati korang..buang jauh-jauh..makin disimpan, makin merana pulak kan..

4. kalau korang sedih sangat sampai nak menangis tu..haaa..takpe..boleh nangis! TAPI, jangan nangis depan dia! i mean, nangis laa dekat bilik ke..dalam bilik air ke..bawah katil ke..dalam almari ke..haa..anywhere laa yang dia taktau and takkan taw..hihi..

5. CARI JE PENGGANTI SI DIA! hoho..i like this one! haha..jangan sedih lama-lama laa oit! daripada asyik bermuram durja tu, baek laa kau pergi mencari pengganti si dia..sekurang-kurangnya, boleh heal luka lama tu..mana laa taw maybe pengganti si dia tu ialah your real Mr.Right!

haaaa..cukup la tu kot tips daripada aku macam mana nak tangani masalah ditinggalkan ni..hehe..tapi aku nak cakap sikit..aku pernah dengar frasa ni dolu-dolu..and i'm sure you guys pun pernah dengar.."jikalau terdapat dua lelaki dalam hidup kamu..yang pertamanya, lelaki tu sangat menyukai kamu tetapi kamu hanya biasa-biasa je dengan dia..yang keduanya, lelaki tu cuma menganggap kamu kawan biasa je tetapi kamu menyukai dia..maka pilihlah yang pertama tu.."

kenapa aku cakap kena pilih yang pertama tu? sebab kalau kita pilih yang kedua tu, mungkin asyik kita je yang berusaha untuk mendekati dia..tapi dia takde respon pun..it's like perigi mencari timba! please don't! kalau yang pertama tu, mungkin kita tak suka dia..tapi suka tu boleh dipupuk kalau dia tak pernah jemu-jemu mengambil hati kita! kan kan kan?

omg omg omg! aku dah jadi macam dokter cinta lah pulak..haha..okay, that's all from me..

wassalam..

play by heart: fox rain

assalamualaikum wbt..

hey! this is my another keyboard cover of fox rain..this is the original soundtrack from one of my favourite korean drama..my girlfriend is a gumiho..hehe..i know i play dumb..sebab tak bape nak reti sangat laa..nak control movement dua-dua tangan pun kelam kelibut lagi..hehe..

eh, hepy hepy hepy laa..tadi tyme aku main lagu ni pun hepy je..and cam senang je nak catch up notes from the internet..kenapa ye? hoho..biarlah rahsia..hue hue hue..pape pun, kita enjoy!! ^^


video


wassalam..

santapan rohani: membaca basmalah..

assalamualaikum wbt..

hi! hari ni or to be more exact, malam ni..err..da pagi da pun..after 12 already..hehe..aku nak share sedikit ilmu yang ayah aku selalu duk pesan kat aku suruh amalkan sebagai pendinding diri..selain daripada ayat kursi tu..yang aku ada share hari tu macam mana nak baca dye..dah baca ke belum entry aku yang tu? kalau belum, free-free nanti baca laa ye..^^


Okay..sekarang aku nak share sikit apa yang ayah aku dah ajar aku and duk selalu ajar aku..
cara-caranya ialah:


  • membaca basmalah sebanyak 21 kali dalam 1 nafas..
  • niatkan dalam hati mintak dijauhkan dari sebarang gangguan..
  • lepas tu, hembus perlahan-lahan..

haaa..tu je..mudah kan? boleh la korang practice..insyaAllah okay..lagi satu, mesti ramai yang tertanya-tanya kan boleh ke nak baca basmalah tu 21 kali dalam 1 nafas? hmm..maybe mula-mula tu susah sikit..tapi nanti kalau selalu buat, insyaAllah akan jadi biasa..

setakat tu je laa yang aku nak kongsi dengan korang..segala yang baik tu datang dari Allah swt..yang tak baik tu datang dari diri saya sendiri..

wallahualam..

24 June 2011

isu beli girl's towel!

assalamualaikum wbt..

hari ni izinkan aku bercakap pasal isu wanita okay..hehe..saja je tamo letak tuala wanita kat entry atas tu..mesti girls rasa malu kan bila cakap pasal benda ni..hm..pernah tak anda berhadapan dengan situasi seperti dibawah?

SITUASI PERTAMA
si B pergi membeli pad..tetapi sewaktu hendak membayar dekat cashier, tetbe ada braderr duk beratur sama dengan si B ni jugak..sewaktu si B hendak membuat pembayaran, tetbe brader tu tergelak..si B ni pun pandang laa belakang and tengok brader tu tergelak-gelak sambil pandang si B tu dengan pad yang dye beli..

haaaa..pernah tak berhadapan dengan situasi ni? haaaa..aku taw mesti saat tu korang rasa macam nak bukak langkah silat kan..and keluarkan segala belt yang korang ade..redbelt, blackbelt semua diikat dekat pinggang kan..kan kan kan? betul tak? kalau betul, sila proceed ke bawah..

yelaa..malu tu satu hal..bukan setakat malu sebab beli pad tu je..and malu kena gelak dengan brader tu..tapi malu jugak dengan orang lain yang duk beratur panjang tu..lagi-lagi kalau cashier tu lelaki..haa..lagi laa bertambah tebal muka tu..

okay..aku ada cara macam mana nak kasi pengajaran dekat brader tu! cara-caranya ialah:

Langkah 1
berjalan menuju ke arah brader tu..tapi ingat ye girls! nak berjalan tu pun ada caranya okay..mula-mula, berpaling menghadap brader tu..hadiahkan pandangan yang tajam setajam pisau potong daging lembu! melangkah dengan penuh gangster menuju ke arah brader tu dengan badan sedikit condong ke depan..

Langkah 2
buat hentakan gergasi..haaaa..macam mana nak buat hentakan tu? when i said gergasi, mesti korang semua taw kan macam mana kuatnye hentakan tu perlu dibuat..okay, korang perlu hentikan langkah korang ke arah brader tu dengan satu hentakan gergasi..biar dye kecut perut sikit! yeah, u go girl! jangan kasi brader tu ingat lu perempuan, lu tu lemah!

Langkah 3
tinggikan diri anda dari diri dye..hmm..macam mana ni? kita kan perempuan..mesti laa kita lagi pendek dari lelaki..HAHA..korang jangan risau..aku ada caranya..mula-mula jongketkan kaki and condongkan sedikit badan so that brader tu akan tengok kita ke atas..senang cter, kita kena buat itu brader menikus! HAHA..

Langkah 4
hentakkan tangan dekat meja cashier tu..haaa..lepas tu, hentakkan tangan kat meja cashier tu and ambik pad yang kita dah beli tadi tu and tala kat muka brader tu..kalau boleh kan, tonyoh je pad tu kat muka dye..hehe..ni keganasan bertempat okay..hihi..

Langkah 5
bagi nasihat kat brader tu..hmm..part ni kita kene guna suara ganas sikit..yelaa..nama pun gangster kan..gunakan suara kasar and bagi nasihat yang berbaur amaran tu kat dye..cakap sama itu brader, "nah, pad ni gua beli untuk lu! gua taw lu berminat kan nak pakai sebab dari tadi gua tengok lu seronok gelak kan..haaa..sekarang, lu ambik laa..lu boleh pakai bila-bila lu mau..gua taw, lu teringin nak pakai..tapi lu segan kan nak beli sebab lu lelaki..ni nah! gua beli untuk lu"..haaa..cakap dengan gaya KL gangster okay..

Langkah 6
langkah seribu..haaa..ni aku sarankan laa..lepas korang dah kasi pengajaran kat brader tu, korang terus laa bukak langkah seribu..takut-takut kalau tetbe brader tu mengamuk ke sebab korang dah malukan dye..hihihihi..walaupun korang berani, tapi keselamatan tu penting! kena jaga diri..so, sebelum kita dibelasah balik sama itu brader, baik lah kita cepat-cepat chow! hehe..

haaa..so, girls! sekarang ni jangan malu-malu dan ragu-ragu lagi nak beli pad tu..dah memang tu fitrah..nak buat macam mana kan..so, that's all..

wassalam..


23 June 2011

play by heart: without words

assalamualaikum..

another entry from me for today..hmm..i made a cover for one of the OST of You're Beautiful..and errmm..i don't have anything to say right now..so, just watch this video! thank you..


video

wassalam..

something can't be seen by others..

assalamualaikum!

aku nak cakap sesuatu..tapi tak terluah pulak dengan kata-kata..huhu..there's something that we wanna say, but we can't speak out..but we can write it on..BUT there's another one that wanna say, but cannot speak and cannot WRITE anything at all..:'(

kenapa bubuh smiley gitu zaty? kau sedih ke? HAHA..tak laa..mana ada aku sedih..aku hepy je..saja nak taruk smiley tu sebab cam comel je..hmm..takpe laaa..kau kena kuat zaty! big girl don't cry okay! yes! i'm big enough..err..bukan gemuk ea..hmm, so DON'T CRY..and put a smile on your face..^^





wassalam..


22 June 2011

TIPS DIET..

assalamualaikum wbt..



wahhhh! tetbe aku terpanggil-panggil untuk membuat satu entry berkenaan DIET! hehe..kenapa agaknye ye? adakah kerana berat aku dah turun berkilo-kilo? ataupun naik berkilo-kilo? hmmm..apa-apa je laaa..yang penting BMI aku still normal lagi..okay, here are few tips on diet:


  • banyakkan minum air putih..haa..bpe gelas sehari? kurang-kurang pun 7-8 gelas laaaa..hehe..*yang ni aku jarang praktikkan..hue hue hue..
  • kurangkan makanan yang manis, berlemak, dan berminyak..*haaa..yang ni memang aku buat!
  • elakkan makanan yang mengandungi banyak garam dan MSG (monosodium glutamate)..bahaya nih! boleh bawak kepada hypertension! so, elakkan laa to stay healthy..
  • elakkan minuman berkarbonat..as u know, minuman berkarbonat ni mostly mengandungi aspartame, an artificial sweetener..and dye lagi manis dari gula biasa..although dye tak bahayakan kesihatan macam gula biasa tu buat, but still ada side effects..it's not good for our brain development..*hehe..tapi kalau sekali-sekala tu tak ape laa kot..
  • banyakkan makan buah-buahan..
  • melakukan senaman ringan..
  • buat benda yang korang suka! haaa..this is the best part! contohnya, kalau kita suka online atau main game, kita mesti sibuk nak buat benda tu je..and secara tak langsung boleh buat kamu lupa pasal makanan..tapi, awas! jangan sampai lupa pula menunaikan kewajipan kepadaNya..^^
  • cari sumber inspirasi kita..haaa..contoh kalau nak kurus macam Lisa Surihani..haaa..tengok je pic dye hari-hari..and cakap kat diri sendiri dengan penuh bersemangat yang "aku nak kurus macam dye..mesti kurus macam dye..aku boleh!" hahahahah..^^
  • puasa! berpuasa pun boleh kurangkan nafsu makan..dalam beberapa hari after puasa tu, mesti kita punya nafsu makan tu kurang sikit sebab dah terbiasa tak makan kan sebab puasa..try it! aku dah cuba! hehe..tak kira laa puasa qada' ke..puasa sunat ke..puasa nazar ke..^^


haaaa..tu je tips diet yang aku dapat kongsi malam ni..sebab tu je yang terkeluar dari cerebellum cerebrum aku..so, selamat mencuba oke! in my life, diet ni bukan bermakna tak makan langsung sampai gastrik or makan banyak-banyak tapi muntahkan balik..tak tak tak..jangan salah anggap ye! walaupun kita nak diet, makan tetap wajib cuma kurangkan kuantitinya..well, gud luck!

wassalam..

play by heart: rocketeer

assalamualaikum semua..

hye! today i would like to make a cover of rocketeer by far east movement ft. Ryan T..hehe..warning: seriously I'M NOT GOOD at playing a keyboard..main macam kartun kan..haha..but at least i try kan..it's better than none..

heyy, but if you did watch my videos, do leave your comment..so that i can make an improvement..hee..joking je lah kau ni zaty oit..nak buat improvement camne kalau kau tak attend any music classes..LOL!

here we go..
come with me..
there's a world out there that we should see..
take my hand..
close your eyes..
with you right here..
I'M A ROCKETEER!

haaaa..ni laa intro dye..sekali baca pun dah taw kan lagu tu sweet..tapi, aku suka-suka macam tu je laa kat lagu tu..and aku selalu tertanya-tanya what is rocketeer? rocket ke? takkan laa i'm a rocket pulak kan..hee..and then aku pun google laa..hasil ihsan dari encik wiki kita, dye cakap.."The Rocketeer is a superhero"..haaa..now by knowing the meaning of rocketeer, made the song even sweeter!

anywayy, this song is specially dedicated to Mr.Farhan..haha..but i buat yang intro dye je..and tak best sangat pun..just a try..dumb play anyway..hehe..hope u will like it..^^

video

wassalam..


21 June 2011

play by heart: price tag

assalamualaikum guys..

i'm back with my third keyboard cover of price tag by jessie j..and as i said earlier..i'm not that good in playing that instrument..and i just wanna fill my semester break by learning to play as much song as i can..cuz i know that starting on 11th july, i won't have tyme to play it anymore..

cewahhhh! mengada-ngada lah kau ni..bajet je..haaa..errr..ada je masa nak main..tapi bila balik rumah laa..tu pun kalau sempat laa..hehe..kalau nak bawak pergi my new college, aku rasa mau kene bambu sebab buat bising..maklumlahhh..medical student punya college kan..senyap sunyi je..bak kata abang iqbal, my final year buddy..opps! dye dah start housemanship kot..hmm..kalau nak taw macam mana sunyi kolej tu sampai bunyi jarum jatuh pun boleh dengar..

hehe..HIPERBOLA sangat sangat tu abang iqbal oit..sebenarnye, dye saja nak warning aku so that aku tak apply situ..tapi nak buat macam mana..my previous college didnt approve me to stay there..so, nak tanak kena laa tabahkan hati untuk hidup dalam suasana yang sunyi..^^

so, enoughh pasal merepek..hehe..what i wanna say is enjoy watching this video! thank you..:)

video

wassalam..


19 June 2011

mama & ayah..

assalamualaikum wbt..

hehe..hari ni hari bapa kan? ingat aku nak celoteh pasal hari bapa..tapi masa hari ibu tu, aku tak buat pun entry pasal tu..so, to be fair and square, i will combine them together! so that both of them take part..^^

hm..aku datang dari keluarga yang biasa-biasa aje..takde la senang mana, takde la susah pulak..sedang-sedang aje laa..tapi tak kesah laa..yang penting ktorang semua happy..tak kira laa betapa hebat badai yang melanda sekalipun, we managed to solve it as long as we are together..^^

kalau orang lain tu nak mintak pape, boleh dapat dengan senang-senang from their mom and dad..tapi tak bagi ktorang adik-beradik..hehe..selalu kalau nak pape, mesti ada syarat..contohnya, kena score dalam exam..dapat nombor 1..atau pape je laa kejayaan..only then, baru boleh dapat apa yang ktorang nak..

fyi, tak pernah sekalipun aku dijentik oleh mama & ayah..kalau aku dapat teruk dalam exam tu, dorang takde laa nak rotan ke ape ke like my frens' fathers did..dorang ada laa marah kan..tapi marah untuk kebaikan..tapi tu masa kecik-kecik aje kena marah..hehe..biasa laaa..parents mana yang tamo tengok anak dorang berjaya kan..^^

bila dah semakin besar..oppss..aku tak membesar pun..pendek aje..cuma umur je laa yang bertambah..hehe..dorang dah makin kurang marah ktorang..hehe..yelaa..kali ni bukan marah..but more to motivation la..

pape pun, bagi aku hari-hari pun hari ibu and bapa..sebab hari-hari pun aku sayang dorang..hehe..so, no difference lah! ohoii..terima kasih, mama and ayah..sebab selama ni selalu layan merajuk kita, happy kita, geram kita, marah kita, suka kita, takut kita, degil kita, nakal kita..and always be there when in need..

aku ingat lagi, kalau aku and adikberadik aku ada exam, mesti mama and ayah aku laa yang selalu support..dorang laa yang akan bangun tengah-tengah malam untuk buat solat hajat untuk ktorang..and mama aku selalu buat air yasin untuk ktorang..each bottle of yasin has different niat for all of us..

sebab ayah aku selalu cakap kat mama aku, mintak mama aku selalu doa untuk ktorang sebab doa seorang ibu tu takde hijab kan..terus sampai pada Dia..thanxx, mama and ayah..

dulu bila aku tak dapat masuk pre-med kat uitm tu, Tuhan aje yang taw betapa kecewa and sedihnya aku..sebab aku memang berharap nak further medic kat uitm..tapi hancur macam tu aje..masa tu, memang laa mama aku pun nampak kecewa jugak..sebab mama aku pun nak aku masuk uitm..tu lagi wat aku bertambah sedih..luckily, my father said, "kalau dah tak dapat, nak buat macam mana..nak sedih2 pun tak guna..dah takde rzeki..bukannya takde uni laen kat malaysia ni"

only then, baru laa aku and mama aku macam lembut hati sikit..tyme tu dah 2hari aku merajuk..ngeh ngeh ngeh..hesyy..thanxx mama and ayah sebab selalu layan rajuk kita..mengada-ngada betul lah kau ni..haha..tak lama lepas tu kan, result UPU keluar..and alhamdulillah aku dapat ke UM..masa tu Tuhan aje yang taw betapa happy nye mama and ayah..before submit UPU tu dulu, ada one of my member yang dapat pre-med tu cakap kalau aku nak masuk uitm tu, boleh aje without masuk pre-med..tapi cewahh..tengah patah hati kan..so, memang dah tanak masuk uitm..

after dapat taw je aku dapat medic um, ayah aku pun cakap laa.."haa..tu laa..tengok, walaupun tak dapat uitm tu, kan dah dapat um..walaupun Allah tak bagi apa yang kita nak dulu, tapi Dia bagi kita yang lain kan,,yang lebih baik.."

woohooo..setiap kali aku rasa takut sebab ada pape jadi, kalau dah cerita dekat mama and ayah aku, baru lah lega! teringat bila tengok cter khurafat dulu..2malam aku tidur dalam ketakutan..tapi bukan aku sorang aje yang rasa oke..rumet aku pun sama rasa..jumaat tu terus nak balik rumah..and tyme pergi makan kat luar, i told them everything..haaa..after tu, aku dapat ceramah free drpd ayah aku! haha..tapi after tu, aku terus rasa tak takut da..hee..and malam nak balik um tu, ayah bagi buku doa-doa tu kat aku..dia kata baca laa bila free..^^

lagi-lagi before aku nak final hari tu..aku ada 3 weeks before final exam..tapi seminggu aku demam and duduk kat umah..kalau dah duduk kat umah tu, paham-paham aje laa..memang tak study laa aku..and after a week, aku balik um balik..bila balik sana, tengok semua orang dah banyak study..tyme tu aku baru baca 2chapters untuk biochem and 1chapter untuk anatomy..gabra giler aku tyme tu, Tuhan aje yang taw..

lepas tu, few days before final, aku mintak mama and ayah aku datang and ktorang 1 family keluar dinner sama-sama..and kebetulan, tyme tu burfdae kakak aku..huhu..tyme on the way back to um, aku cakap laa kat dorang yang aku takut..sebab banyak lagi tak baca..tyme tu mcm nak nanges..tapi tahan je..hehe..pastu mama aku cakap.."takpe..ada banyak masa lagi..ada bape hari lagi..boleh habiskan.."..aku duk diam je laa kat belakang..tamo dah cakap pape tyme tu..klo tak, banjir kang kete tu..haha..

stress woooo! rasa macam nak nanges kat bahu dorang gak tyme tu..tapi aku tamo susahkan hati dorang..aku cakap laa aku oke aje..cuma stress sikit..pastu ayah aku pun cakap, usaha je laa mana yang mampu..tapi jangan lupa dekat Dia..Dia kan yang bagi kita rezeki..jangan tinggal solat..doa banyak-banyak..hmm..semua laa dorang cakap..hehe..mestilaa dorang risau..kan 1st sem tu aku FAIL..hue hue hue..

and one more, aku memang tak pandai nak tipu dorang..err..ke dorang yang bijak tengok penipuan aku..ngeh ngeh ngeh..maybe dorang can read my mind macam cullen..hee..yelaa..parents mana yang tak boleh baca hati anak masing-masing kan..that's why i love them more than me..

dorang memang pandai bab tackle hati aku nih..tackle kat ayat tu bukan maksud ngorat oke..haha..tapi pandai tackle laa..kalau aku tengah bermuram durja ke ape..ayah aku mesti ajak ktorang pergi keluar makan..and tyme makan tu, dye pun pujuk laa with his own way..pastu, smile la! hehe..ngade betul aku nih!

aku memang manja dengan mama and ayah aku..sampai adik aku yang last cakap aku ni anak manja..haha..actually, takde laa dorang manjakan aku ke hape..tapi aku yang ngade-ngade nak bermanja dengan dorang..hue hue hue..

anyway, lagi bape hari lagi anniversarry mama and ayah aku..so, HAPPY 25TH ANNIVERSARRY!
huhu..aku selalu fail kalau nak suruh wish pape, sebab segan laa..hehe..sebab sayang sangat sangat sangat sangat sampai tak boleh cakap..speechless!

kalau boleh diukur sayang aku untuk dorang, mesti tak boleh dikira dengan kalkulator..tak boleh ditranslatekan dalam kata-kata..it's countless, baby!

for that, HAPPY MAMA'S AND AYAH'S DAY!

wassalam..


santapan rohani: ayat kursi

assalamualaikum wbt..

huhu..lately, banyak benda yang dah jadi kat aku..and membuatkan aku cepat sangat sensitif..heyy, bukan sensitif yang feeling-feeling tu oke..tapi sensitif bila tetibe ada bunyi or benda jatuh..huhu..enough about that..i wont tell about this anymore..biar laa aku pendam sensorang..*bajet sedih kan...haha..

okay okay okay..aku pulak yang dup dap dup dap lak sekarang..ehhh, bukan bukan..lup dup lup dup..tu laa heart sound yang betul..hehe..okay laa..di sini aku nak share apa yang ayah aku ajar kat aku..



AYAT KURSI..okay..kita memang selalu baca ayat kursi kan bila rasa takut atau pape pun? tapi setiap apa-apa pun yang kita buat, mesti kena niat kan? hmm..macam tu jugak laa kalau kita baca ayat kursi..kita kena la berniat..kalau kita just baca ayat kursi kosong tanpa niat, ibarat baca newspaper sekali lalu aje..and kalau dah baca pun sekali lalu aje, mesti apa yang kita baca tu tak mendatangkan kesan kat kita..kita maybe tak ingat sangat pun apa yang kita baca tu..so, pape pun memerlukan NIAT..

sekarang aku nak share sedikit cara yang betul untuk baca ayat kursi..mana yang dah tahu tu, kalau ada yang salah, tolong betulkan ye..and mana yang taktau tu, sama-sama laa kita belajar and praktikkan..


  1. Mulakan dengan basmalah.
  2. Niat. After baca basmalah, kita niatkan hajat kita. Contoh : Ya Allah, izinkan aku membaca ayat kursi ini dan mengambil khasiat dan zat daripada ayat tersebut untuk (hajat kita)..macam melindungi diri kita daripada sebarang gangguan ke..etc.
  3. Baca Ayat Kursi.
  4. Sedut ayat kursi yang kita baca tu..(macam kita nak inhale)..and bayangkan ayat kursi tu meresap ke seluruh tubuh badan kita..then baru exhale slow-slow..
and insyaAllah after baca tu, akan rasa tenang..and percayalah bahawa Allah swt tak pernah tinggalkan kita..kerana Dia Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..

wassalam..



18 June 2011

play by heart: my heart will go on

assalamualaikum semua..

hye kengkawan..first and foremost, aku nak mintak maaf bebanyak..gara-gara aku ni tak berapa nak reti tapi gatal-gatal jugak nak maen keyboard tu, habis rosak lagu love story theme of romeo and juliet tu..a classic song kan..that was a very luvly song..but i messed it up until it lost its luvliness..:(

i'm truly sorry for that..didnt mean to..but i just luv to play it..seriously..huhu..and for that, i will replace the video..i made a new one this evening..(?)..err..skang dah masuk 18june dah kan..so,,last evening laa..hehe..i try to make it beautiful..eventhough takde laa bez sangat pun aku main..



but i guess, i must play it by heart..only then dye can run smoothly..HAHA..orang main piano by ears..aku by heart..apa daaa..heart tu ada jari ke nak tekan-tekan piano tu? tapi..ears pun takde jari jugak kan..so, tak boleh jugak laa kan..ngeh ngeh ngeh..tapi tak kesah laa..once we feel the soul, we can play it smoothly..without any nervousness..cewahhhh! bajet pro!

and..well, do watch this video..ni lagu love story tu..and again, i'm sorry..hope u guys enjoy this one..which is a lil much better than the first one..hehe..^^

video


oh, yaaaaa..sebab tadi aku terlalu bosan..aku pun godek-godek laa tenet untuk cari notes untuk lagu titanic ni..MY HEART WILL GO ON from Celine Dion..this is one of my mama's favourite song..so, aku pun berusaha laa sedaya upaya untul cari the simplest notes ever so that aku boleh main dengan senang..HAHA..

luckily, i ought to find one..and aku boleh main lagu tu..hehe..tapi it's a very simplest version..kalau bagi budak kecik pun, dorang boleh main..hehe..hope korang enjoy my second video..

so, here it goes..MY HEART WILL GO ON..^^


video

selamat malam semua..wassalam..^^


16 June 2011

the clumsy!

passalamualaikum guysssss..

tadi seharian aku bermanja-manja bersama keyboard yang terchenta..basically, aku takde lah reti main sangat pun..eh, bukan bukan..memang tak reti main pun sebenarnya..tak attend pape kelas pun untuk belajar main piano ni..

tu laa..heshh..kalau fikir-fikir balik, bukan ke bagus kalau aku attend music class during this 2months holiday..tapi tu laa..baru sekarang terasa nak attend class..sebab banyak sangat free tyme kat umah ni..tatau nak buat ape..hehe..

tapi it's a little too late lah kan..what do you expect? lagi berapa hari je lagi aku akan memulakan sem baru..mana boleh aku attend music class tu kejap sangat..haihh! silap haribulan, takde cikgu pun nak ajar sebab terlampau singkat masa.. =.=" tapi kalau aku buat muka comel, agaknya dye sanggup kot nak ajar aku..ngeh ngeh ngeh..^^


video

heyyy,,have you watch that video? originally made by me..tapiiii..paham-paham je laa..so many errors kan..hehe..maklumlahh..saya budak baru belajar..kalau salah tolong tunjukkan..hehe..and at the middle of the song tu agak bersepah! clumsy gilaa kan aku nih..

hesyyy..nervous kot sebab ada cameravid yang record..huk huk huk..tapi ngan camera vid je aku nervous sikit..kalau ngan camera, sikit pun aku tak nervous oke! lagi suka ade laaa..^^

so,,ampun bebanyak..ni kalau pro-piano ni tengok ni mesti kena bambu habis laa aku..sebab mencacatkan lagu..hehe..whatever it is, i will try to make it better next tyme..

adios!

rindu sama kamoo!

assalamualaikum..

di pagi yang hening ni, tetbe rindu pulak dekat makhluk-makhluk ciptaan Allah swt yang comel di bawah ini :

ehehe..ni mug-mug ktorang semua..see..ade bermacam-macam bentuk dan saiz..isi dalam mug tu pun different kan..tapi tengok laa..although they have many differences, they can still live together happily..so do us! IMY!

wahhh..kanak-kanak ribena amek gambar lah! hehe..whatever it is, miss u guys ketat-ketat! kalau dulu selalu together-gether pergi memana..skang dah tak boleh dah sangat..jarak memisahkan kita yaw..UM n UiTM..jaohhh tuuu..but we will try to be there to see u kiin..kan mak? hehe..

wooo..ini dye si rockers muslimah! manis kan mereka nih? mestilaaa..mereka kan kawan saya..hihi..teman sehati, sejiwa, sebantal, setilam, segelasbesar, sepinggan, se-mug, sekentut..errr..semua se-se laaa..wahhh, rindunyee aku sama dorang and persahabatan ktorang..IMY!

pic taken at kompleks sukan..KOT..aku tak ingat lah apa nama tempat orang bersukan nih..but anyway, of course kat UiTM! LOL! zaty..how come boleh lupa nih..dush dush dush..tyme tu ktorang nak main basketball..ktorang tade laa reti sangat..tapi dengan adanyaa coach amnor ngan tajul,,ngeh ngeh ngeh..boleh laa aku ngan kiin main..but after that, we played this basketball at padang UiTM..bersama abang-abang rugby yawww! hihi..

it was the day when we act like princess-to-be..hell, yeah..rindu gila tahap cipan lah! kelakar pun ada kalau ingat-ingat balik..behind the scene..ngeh ngeh ngeh..apa yang berlaku di sebalik tabir waktu tu? hmm..biarlah ktorang je yang taw..IMYSM!

rindu sama ini olang meh..IMY again and again..no doubt!

see..we made it kann..we still can go to shah alam to see u, shah alam people..hopefully, we can be there in some other tyme..n harap-harap kalau ktorang pergi sana, ramai lagi ktorang ley jumpa..not only bong but also along and pini..kan mak and ayong? hee~


banyak sangat kenangan antara kita semua yang tak mungkin i lupakan sampai bila-bila..korang ingat tak kita selalu makan sesama..tak kira laa breakfast ke..lunch ke..dinner ke..and even supper! LOL! and if ada antara kita belum balik kelas lagi, kita akan tunggu dorang balik to have meal together..ahh! so sweet!

dalam kolej melati blok B tu, di bilik yang bernombor 01-29, ada dua zone kat situ..ingat tak zone pe? hehe..segan lah pulak nak kabo kat sini zone ape..tapi im pretty sure korang ingat punya..sebab kita sendiri yang bagi zone tu..zone k***** and zone m******..haaa..zone siapa tu, tak boleh laa bagitaw..rahsia keluarga besar mak!

kalau orang nak masuk bilik kita, mesti ada password..ingat tak pe password dia? hehe..kesian kat mimi, pini ngan semak..and tak terkecuali ayong and anak takde nombor..dorang pun kene bagi password kalau nak masuk..our room password was BINA-MASJID..inside will say BINA and the one yang nak masuk akan shout MASJID..hehe..ni semua bermula dengan member aku laa..nak jadi imam masjid untuk aku lak..geli kawe!

MALAM TAUTAN KASIH..err..tak sure laa betul ke tak..or maybe malam tautan hati..or malam titian kasih..hmm..pape je laa..janji maksudnya sama kan..event ni memang special untuk penghuni kolej Melati kat UiTM tu..everyone 'must' go..hehe..dye akan buat every sem..so, since dua sem ktorang kat sana, means ada dua kali laa event tu..tapi ktorang pergi yang first tu je..yelaa..sebab awal-awal lagi kan..semua baik je pergi..tapi untuk yang second tu, ktorang tak pergi! muahaha! jadi jahat kejap! tapi dalam jahat-jahat tu, cuak tetap ada..baru dengar seniors jerit sikit kat bawah pasal event tu, terus kiin tarik langsir..oleh sebab terlalu skema, ktorang mintak mimi tutup lampu bilik..ngeh ngeh ngeh..then, mimi bawak masuk sliper dye dalam bilik so that they think that there's no one inside that room..plus siap switch off the fan lagi..hoho..keskemaan adalah kelebihan kami dan ini lah yang membuatkan kami COMEL!

we used to lawan-lawan minum air GB aka gelasbesar..rindunyaa..selalu 3 on 3 laa kan..siapa yang selalu menang ea? hehe..geng hutan ke geng sekolah ea?? mesti laa geng hutan kannn..betul tak kiin and mimi?? opsss..geng hutan jangan marah! ampun mak, along and ayong! hee~

haaa...lagi satu..solat berjemaah! hehe..ingat tak tyme kite bersolat jemaah dalam bilik tu..semua tanak jadi imam kan..last-last ikot turn masing-masing..so,,semua dah pernah rasa jadi imam! walaupun hanya di bilik..hehe..lepas tu, kalau dah solat sesama tu, memang lambat laa nak start kan..tak habis-habis tergelak-gelak..dah 2-3 kali tu baru laa serius..ingat lagi tak mak, along and kiin, waktu kita baru dapat solat dengan serius tu, tiba-tiba mimi masuk and terjatuhkan botol-botol kosong kat sebelah pintu tu? dengar aje bunyi tu, terus tergelak..aduhaiii..rindunyaa saya sama kamoo!

dah banyak rupanya ceritera aku pagi nih..entah kenapa aku active sangat pagi nih..maybe sebab aku dapat tido yang terlebey dari cukup kot! hoho..if and only if i can turn back the tyme, i wanna bring a handycam and record everything we did together so that i can roll the video everyday..so that i wont forget setiap inchi apa yang kita semua buat bersama-sama..

akhir kata, miss u guys infinityly!


13 June 2011

yang dah lepas..

assalamualaikum..

hmm..aku dah mengantuk..but i still wanna voice out sumthing..huhu..macam ni laa ea..senang cter benda yang dah lepas tu, tak payah laa nak dikenang kan..tak kesah laa betapa manis or pahit kenangan tu, biar je laa dye tersimpan jaoh2 dari ingatan aku..

aku kalau boleh tamo ingat dah kisah dolu2 ni..yelaa..daripada mengenang benda2 yang dah lepas tu, baek kita pikir pasal yang sekarang and yang akan datang..hmm..kau pun jangan laa kasi aku ingat pulak benda yang dah lepas tu..

FYI, aku dah lupa dah pun weyh..tapi bila kau cakap2 balek..indirectly dah trigger memory aku untuk flasback..haihh! tak sukaaa nye aku bila jadi macam ni..huhu..u have ur own life now..and so do I..apa kata kau dengan dunia kau, aku dengan dunia aku..

so, kau tak payah laa amek kesah pasal aku lagi kan..n so do I..aku kalau boleh tamo laa kenang2 lagi kisah2 dolu ni..tak berminat laa derrr..otak wa ni pun dah sesak dengan benda2 sekarang..lu jangan laa kasi sesak lagi dengan kisah dolu2..heshh..


haaa...kan bagus kalau mulut kau boleh aku zip sesenang nak zip bag or zip seluar..tapi masalahnya..............kau bukan bag or seluar..so, aku tak boleh laa nak zip kau sesuka hati aku..kalau tak, dah lama dah aku zip mulut kau..siap ngan kunci mangga sekali..haa..pakej!


ok geng! jum layan lagu stacy ni! lu jangan ikot wa sesak2 pikir pasal itu orang..tade maknanyaa~
wassalam..


melalut di larut malam..

assalamualaikum..

weet2~
malam dah menjelma..lampu bilik pun dah terpadam..kini aku hanya ditemani cahaya lilin aje..pehhhh...romantik sangat nih..tak buleh..tak buleh..hihi..cahaya lilin? takde laa..cahaya lampu tidur laa..hehe..lilin tu guna tyme blackout je..hehe..

tinggal tunggu masa nak tidur je..tapi tak tertidur2 jugak dari tadi..hesyy..tu laa..tadi tengah hari kemain sedap lagi menternak eyes' faeces..hehe..sopan sikit kan kalau guna faeces..tak pun eyes' stool ke..janji kalau korang baca entry ni tyme tengah makan pun, dijamin korang takkan nausea2 punya..hehe~

ehem3..aku nak cakap apa ek? hm..speechless lah pule tyme tgh semangat nak update..hmm..nampak benor aku dah tade menda nak cakap..tp takpe laa..tbe2 terasa nak cakap pasal my fave band..FT ISLAND!


hehe..baru semangat nak update bila tengok muka dorang ni..lagi2 LEE HONG KI..awww..cumel cumel cumel..hee..lagu dorang banyak yang bez2..hehe..let me show u..:)

SARANGALHEE..hee..bez taw lagu ni..suka tengok hong ki oppa nyanyi..penuh pasaan..hehe~


LOVE LOVE LOVE..hehe..aku ingat ayat lagu ni..anyeong nae sarang3..jalgaeyo nae sarang3..hehe..nak taw pe maksud dye? gudbye my love3..takecare my love3..hehe..


HELLO HELLO..heyy..lagu ni pun best jugak laa..aku suka suka sukaaa...hee..


AFTER LOVE..hee..ni pun best gak..kalau tak silap aku, ni laa lagu 1st FT island yang aku dengar..hehe~


BAD WOMAN..ni pun best jugak..hee~

haha..semua lagu ni tangkap leleh punya..hee..penuh pasaan gilerr kot..i like hong ki..hihi..okayy..ni baru betul melalut di larut malam..haha..aku pun dah tatau nak cakap ape lagi..hm..i guess thats all for now..

akhir kata, selamat malam semua..~




12 June 2011

jika aku jatuh cinta..

assalamualaikum..

my 2nd entry for today..please take note..hehe..
tadi tyme jalan2 dekat blog katawe tiba2 terdengar background music untuk blog dye..
tersentuh jap..hehe..almaklumlahh hari ni kan hari sedih aku..sebab tu laa cepat touching..hee..JIKA AKU JATUH CINTA? errr..banyak kali aku duk pikir nak taruk tajuk pe..rasa macam over sangat je kan letak jika aku jatuh cinta..

tapi last2 letak je laa..sebab aku sendiri dah tade idea nak letak pe..senang kan..straight forward..aku memang tak suka nak backward2 ni..hehe..eh, cinta pun boleh jatuh ke? ke orang yang boleh jatuh sebab cinta? hua3..entah laaa..aku pun tatau nak ulas ape..korang tepuk dada tanya selera laa ye..ding2~

aku bukan apa..bukan tamau ulas..tapi kang kalau aku ulas2 and kupas2 semua kang aku dicop jiwang tak tentu pasal kannnn..n i dun want that! bukannn aku..hehe..so, korang tanya laa diri korang sendiri..it's better..cuz everyone ada jawapan masing2 kan..kalau korang rasa takde, carilah betul2..jawapan tu ada dalam diri korang..cuma korang havent manage to find it yet..peace~




Ya Allah, jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya pada-Mu, agar bertambah kekuatan ku untuk mencintai-Mu.

Ya Muhaimin, jika aku jatuh cinta, jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku pada-Mu
Ya Allah, jika aku jatuh hati, izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut. pada-Mu, agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta semu.
Ya Rabbana, jika aku jatuh hati, jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling pada hati-Mu.
Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu, rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid dijalan-Mu.
Ya Allah, jika aku rindu, jagalah rinduku padanya agar tidak lalai aku merindukan syurga-Mu.
Ya Allah, jika aku menikmati cinta kekasih-Mu, janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirmu.
Ya Allah, jika aku jatuh hati pada kekasih-Mu, jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepada-Mu.
Ya Allah, jika Kau halalkan aku merindui kekasih-Mu, jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepada-Mu.
Ya Allah Engaku mengetahui bahwa hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta pada-Mu, telah berjumpa pada taat pada-Mu, telah bersatu dalam dakwah pada-MU, telah berpadu dalam membela syariat-Mu. Kokohkanlah ya Allah ikatannya. Kekalkanlah cintanya. Tunjukilah jalan-jalannya. Penuhilah hati-hati ini dengan nur-Mu yang tiada pernah pudar. Lapangkanlah dada-dada kami dengan limpahan keimanan kepada-Mu dan keindahan bertawakal di jalan-Mu.



haaa..ni laa doa dye..first tyme aku jumpa doa ni when i was in maktab..hehe..sweet kan doa ni? 
Allah tu Maha Mendengar..Dia mendengar semua yang hamba-hambaNya pinta..insyaAllah..:)
kadang-kadang pe yang kita suka tu tak semestinya yang terbaik untuk kita..Dia lebih mengetahui segala-galanya..

Allah answers prayers in 3 ways:
  • HE says YES and gives you what you WANT
  • HE says NO and gives you something BETTER
  • HE says WAIT and gives you the BEST in His own time
akhir kata dari aku untuk entry kali ni, peace yaww! renung2kan and selamat beramal!
wassalam..





minggu PELAT!

assalamualaikum..

woot2~
lama dah aku tak update blog..boleh masuk world record nih! hehe..actually, something came up and aku tak boleh nak update blog..luckily internet suddenly jadi ok..thank GOD! but celcom u r really sucks! tak patut aw buat ayah aku bayar benda yang kitorang langsung tak guna..ceyttt..tapi takpe..aku dah pujuk mama n ayah aku pasang wifi kat umah..nampak macam dorang ok..tapi tatau laa bila boleh buat..tunggu je laa ayah aku free..duhh~

ok..berbalik pada tajuk entry aku tu..huhu..memang minggu ni minggu pelat aku..hesyy..dah rupa budak kecik dah ni..tapi errr..aku memang budak kecik lagi pun kan..nampak pun dah taw kecik lagi..HA HA HA..dah laa tyme cuti sekolah pulak tu kan..semua budak2 ada kat umah..ni adek aku 2ekor tu, sebok je ejek2 kekurangan aku minggu ni..paling tak tahan, mama aku pun duk join sekali..hesyy..sabar je laa..ada ke patut buli budak kecik macam aku ni..tak patut..tak patut..hee~

the reason why aku pelat is ULCER! hmm..atau bahasa rumah, aku panggil mata ikan..hehe..tak kesah laaa mata ikan ke..itik ke..kerbau ke..yang penting memang sakit sebab aku kena kat tip of tongue..ni dah macam ayat dalam SNELL aje..hehe..nampak benorr rindu kat UM! sobsssss..nak makan pun susah wehhh..sebab sakit..sebab tu laa aku makin kurus minggu ni..hihi~

aku ada pelat 4huruf kot sekarang ni..hmm..


  • D..haaaa...taw tak macam mana kalau bunyi D orang pelat? cer imagine..hehe..kalau tak boleh jugak..macam ni laaa..hmm..kt pronounce D tu cam double taw bunyi dye kalau pelat..hesyyy..
  • S..ni common kot..selalu jumpe orang yang pelat huruf ni..termasuklaa adik lelaki aku tu..hehe..hari2 kalau dye ada kat umah, aku ejek dye..pantang dye cakap ayat yang ada word S sikit, habis laa dye kene ngan aku and adek aku..ngeh3~
  • R..ehhh,, ni kalau pelat huruf R ni memang lagi kecian..duhhh~ susah weyy nak cakap..atleast kalau D ke S ke..tape lagi..boleh laa cover2..ni kalau dah R susah weyy..urot jadi uwot..perut jadi pewut..hesyyy..kemain seronok lagi adek2 aku ni ejek2 aku..
  • L..ni pun sama gak macam D..kalau pronounce dye tyme pelat jadi double..haha..
ehhhh..jap2..kalau disusun2 balik huruf2 yang aku pelat tu..boleh form DSLR laaaa..ngeh3~
tak sangkaaa pelat aku ni berharga gak ea..sama lak tu dengan DSLR yang mahal tu..errr..tak laa mahal sangat..cuma tak mampu laa kalau student macam aku ni..hehe..

btw, a lot of things happen during this holiday..sweet memory everrrr..dah lama rasanyee tak berkumpul ramai2 macam ni..hmm..since this will be my longest holiday ever as a med student, i have to appreciate it and make it mean..hmm..tukar mood sedih pulak..hehe..and now my bro dah balik hostel and my elder sis dah balek umah dye..hmm..tinggal laaa aku and adek gemok aku tu..huhu..

hehe..kalau nak suruh aku compile semua benda yang jadi masa aku cuti ni..hesyy..memang banyak tak terkata laaa..walaupun bukan laa pergi bercuti ke hape kan..tapi just stay with ur family pun dah cukup..every second, every minute, every hour..ada je benda yang best..hee~

sampaikan keboringan kerana tak dapat access to tenet tak terasa..cuz i have my lovely family here..kalau takde semua ni, mau aku dah merajuk ngan ayah aku sebab tade tenet..hehe..yelaaa..bosan laa kan..ok la yawww..aku just nak warm up je..dun feel like typing anymore..plus hujan tadi..macam taw2 je tengah sedih..hehe.

.btw, by looking at my bro's face tadi masa nak naek bus, aku dapat rasa dye sedih nak balek maktab..cuz i used to have that feeling too few years back..peace!

wassalam..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...