24 May 2011

bila JPA da masuk nanti.......(1)

assalamualaikum wbt..

hehe..ini entry aku nak story pasal benda2 yang aku nak beli bila masuk 2nd year nanti..
omo..nampak macam lambat lagi..tapi pejam celik pejam celik, dah nak masuk bulan july..and pejam celik pejam celik dah nak masuk 2nd year..yoshhh! bunyi macam awal je kan..

tapi..when it's all about money, ka ching..i will always looking forward..wahh,memang dasar mata duetan lah kau nih! hihi..apa boleh buat..dulu masa 1st year nak beli tapi tak jadi..atas beberapa sebab yang tak dapat dielakkan..walaupun aku dah cuba elak..hehe

so so so..ak nak list out things that i wanna buy nanti..hehe..

ok..kita start dengan yang baik dulu ea..bahan2 ilmiah dulu..hihi.

  • huk3..ni buku yang wajib dibeli..ikut saranan dari seniors laa..errr..nak beli awal ke nak beli nanti ea? hmm..masalahnyee,,kalau aku beli awal,,baca ke tak aku tyme cuty2 ni? haha..nampak gaya macam ehem2..paham2 je laa..haha..tapi bagus jugak kalau dapat beli awal..hmm..JPA cpt laa masukk..kad bank da lama tak masuk mesin atm nih..hehe..


  • haaa..ni pun lagi satu..aku pun nak beli camera sendiri jugak..walaoo..aku taw aku ni memang ketinggalan zaman sikit..tapi sikit je..tak banyak wey..haha..yelaaa..orang skang dah guna dslr pun..kau baru nak guna cam ni..ish2..tape laa..aku bukannya reti pun guna dslr tu..ayah aku ada laa kat umah..cuma aku tak reti nak guna jee..haha..lagipun,,kang kalau rosakk,,aku yang kena marah..ampunnn tamo..
  • yang ni pun sama..orang pun dah lama ada..aku baru nak beli..haha..tu laa..padahal banyak kali ulangalik lowyatt dulu..tak jugak berperasaan nak beli..now tetbe rasa nak beli pulak..haha..hish3..



  • wahhhhhhhh..ini yang aku tunggu2 selama ni..setelah sekian lama terperap sebab kekurangan fulusss..hehe..wahhh..jari jemari aku ni macam tak sabar2 da nak gesek kad bank kat atm tu..aigoo..sg wang, ts, mid valleyyyyy..wait for me!!!!!!!!!!

  • hihi..taw tak mende ape kat atas ni? woohoooooo..shawl shawl shawl..aku memang gilerrr shawl sekarang..wahh,,masjid jamek,,tunggu aku bersama2 duet2ku..hihi..hesyy..aku ni kalau dah sampai masjid jamek tu,,wahhh..rasa macam nak beli semua shawl2 yang ada..sebab semua cantik2..tapi tengok jugak..kalau mood tade tu,,yang cantik pun jadi tak cantik..haha..teringat pulak kat sudin, buddy atas aku..dye pernah tanya selalu aku shopping kat mana..then, aku cakap masjid jamek..pastu dye gelak..heran katanya nape laa kalau tanya gurls mesti selalu kuar g masjid jamek..wahhh! senang cter, masjid jamek tu mmg syurga membeli belah shawl n tudung laaa..memang dalam sekelip mata je duet boleh abes kalau pergi sana..hehe..sebab semua pun murah2..hihi..
nahhhh! ni some of things that i wanna do or buy or both..haha..aku rasa macam banyak lagi jee..ni baru barang2 yang nak aku beli..belum lagi termasuk tempat2 yang aku nak pergi..foods yang aku baru nak rasa lagi..yeehaaaaaa! zaty2..buruk bebenor perangai nye..haha..

tapi kannn apa boleh buat..tu memang mnde2 yang aku slalu wat..ehhh,,yang shopping and beli shawl tu je yang aku selalu wat dolu2..yang top 3rd tu aku baru nak try..haha..tp tatau laa tercapai ke tak..sebab aku ni bukan ley caye..kang bila tiba masanye,,tamo beli lah pulak..

okay..aku sambung cter ni nanti ea..sebab ada banyak menda yang aku nak wat bila JPA masuk nanti..

wassalam..



8 comments:

Ian Ismail said...

amboi. dah berangan duit masok eh. haha

juz call me ZATY! said...

haha..biase laa..i want moneyyyy..

Anonymous said...

salam, saye saje masuk blog awk. best. nk tanye, bile jpa sem1 2011/2012 masuk ye? saye pun dpt jpa gak tapi xmasuk lagi la. awk tau x bile masuk?

-lynn sg. petani, kedah.

zaty said...

lynn,
1st of all thanx sb sudi msuk blog sy..:)
jpa sem bru ni ke? awk baru masuk degree? course apa?

Anonymous said...

hye zaty. saya dapat start last year. so ni nk tgu yg sem ni punye la. awk pnye jpa sem ni dah masuk ke

-lynn, sg petani kedah

zaty said...

ohhh..ktorg dah dapat before puasa ary tu..sbb ktorg masuk awal..tu pun ktorg dpt after sebulan masuk sem..hehe..

tu laa..mber2 yg laen pun tgh tunggu jpa gak ni..tunggu je laa..nak wat cmne ag..myb plg lewat pn 1 month kot..korg ce laa try call jpa byk2 kali..hehe

Anonymous said...

owh ok. thanx zaty =)

-lynn

zaty said...

welcome lynn..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...